BANKS-JØRGENSEN-BACKHAUSEN (DK)

Paul Banks, Kristian Jørgensen & Thor Backhausen er ægte spillemænd…

Bio

PAUL BANKS, KRISTIAN JØRGENSEN & THOR BACKHAUSEN – overdreven og højtidelig respect for oplægget er ikke trioens varemærke; spilleglæden er i højsædet i et udtryk som er umiskendeligt deres eget. En koncert med trioen kan byde på blues, samba, jazz standards, folk, gospel, originale kompositioner, ragtime og country. Stilen?………stilforvirring! Men bundet sammen af virtuos musikalitet og oprigtig spilleglæde.

PAUL BANKS har udgivet 15 albums i eget navn og modtaget adskillige priser, bl.a.
komponistforeningen DJBFAs hæderspris (1992) og to Danish Music Awards: Bedste Sangskriver (2001) og Årets Blues Album (2006). I 2006 blev han ligeledes valgt til Årets Danske Blues Navn. I 2018 modtog han sammen med fløjtenisten Charlotte Halberg en Carl Pris for årets børnemusik. Han mestrer som få den vanskelige solistrolle – hans virtuose og medrivende guitarspil er et sandt one-man-band og derfor også velegnet som rytmegruppe i denne trio. Hans seneste solo CD er BLACKBERRY WINE fra efteråret 2013.

Som få har KRISTIAN JØRGENSEN været i stand til at løfte arven fra store jazzviolinister som Stuff Smith, Svend Asmussen og Finn Ziegler. Han er dog allermest sin egen. Han er medstifter af Tango Orkestret, med hvem han har udgivet adskillige meget roste Cder, og han viser andre sider af sit virtuose violinspil i sin egen jazzkvartet og balkanorkestret Donau Swing. Han har indspillet en CD, ”Meeting Monty” med pianisten Monty Alexander, og på hans seneste udgivelse, ”Love Letters” er han i selskab med sin egen faste kvartet med bl.a. guitaristen Jacob Fischer.

Som studiemusiker har THOR BACKHAUSEN’s orgel, klaver og harmonika bidraget til mange pladesucceser gennem årene. Han har desuden optrådt i mange forskelligartede sammenhænge: bl.a. Fessors Big City Band, Lone Kellerman og Rockbandet, Culpeppers Orchard, Anne Dorthe Michelsen, Nulle og Verdensorkestret, Small Talk og Anne Marie Helger. Han udgivet en cd, ’Universe’ med sin egen filmiske, billedskabende musik, en rost CD, ’Ku’ Det Tænkes’ med Peter Thorup og senest den meget fine ”Misen & Backhausen” med egne sange.

Lytteren …. føler sig hensat til en koncert med en masse improvisationer og virtuost spil på de tre instrumenter. Det er livemusik i særklasse.

Kontakt Maarbjerg Booking og forhør nærmere!

Photos

Film

Booking

Booking

  • :